TONEEL NAAR HET BEKROONDE BOEK VAN JACQUES VRIENS
Na drie jaar (vanaf seizoen 2017-2018) op veler verzoek terug in de theaters!
Oorlogsgeheimen ‘behoort tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen’ Musicalbites.nl  en ‘sterke voorstelling’ Jacques D’Ancona – Dagblad van het Noorden.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Lovend ontvangen door publiek en pers: ‘Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’ Theaterkrant 2012

Het bekende jeugdboek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens was vanaf januari 2013 als theatervoorstelling in de theaters te zien, en komt nu ook weer vanaf 2017 als schoolvoorstelling beschikbaar voor scholen. Meer informatie via Theater in School. 

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:
(het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Nederlandse Loterij.)

Share This