Oorlogsgeheimen

Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens
De voorstelling (9+) gaat in 2022 het tiende seizoen in en is daarmee de langstlopende productie van OTO. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens schreef het boek in 2007. In 2012 werd dit boek bewerkt tot een met 5 sterren bekroonde jeugdtheatervoorstelling met bijpassend educatiemateriaal. Sindsdien speelde Oorlogsgeheimen meer dan 600 keer in theaters en op scholen door het hele land. Nog altijd is de vraag naar deze jeugdvoorstelling over thema’s zoals oorlog, vrijheid en vertrouwen onverminderd groot.

In samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei wordt het bestaande lesmateriaal geactualiseerd, mede dankzij de bijdrage van het VredeFonds.

Kijken met de ogen van nu naar de oorlog van toen…

Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

 

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Spel: Ida van Dril/Maria Noë en Maarten Ebbers
Regie: Pepijn Cladder
Script: Tom Sijtsma
Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk
Decor: Elze van den Akker

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Kinderpostzegels, VSB Fonds, Provincie Limburg, SNS Reaal, Elise mathilde, Normafonds, Ars Donandie, Janivo Fonds, Madurodam Fonds en vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Nederlandse Loterij..

Share This