Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo


Verslag van een junkie, een waargebeurd verhaal. Met muziek van Nina Hagen en Amy Winehouse. Naar het wereldberoemde boek van Kai Hermann en Horst Rieck i.s.m. Urban Myth.

Verslag van een junkie, een waargebeurd verhaal. Met muziek van Nina Hagen en Amy Winehouse. Naar het wereldberoemde boek van Kai Hermann en Horst Rieck i.s.m. Urban Myth.Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt de dertienjarige Christiane verslaafd aan de harddrugs. “s Ochtends gaat ze gewoon naar school. ‘s Middags tippelt ze op het Bahnhof Zoo om aan geld te komen voor haar verslaving. Christianes moeder merkt niets van haar dochters dubbelleven en als ze Christianes probleem ontdekt is het al bijna te laat. Kan Christiane zich nog ontworstelen aan haar uitzichtloze situatie?

Christiane F. gaat over het uitzichtloze leven van een verslaafd vijftienjarig meisje in Berlijn eind jaren zeventig, dat moet tippelen om aan geld voor heroïne te komen. Geïnspireerd op dit boek maakt Jörgen Tjon a Fong hier een hedendaagse voorstelling van. Christiane F. is een unieke samenwerking tussen producent Henrike van Engelenburg en theatergroep Urban Myth.

Spel: Alexandra Alphenaar
Arrangementen en gitaar: Vladimir Spisiak
Muziek: Nina Hagen en Amy Winehouse
Concept: Urban Myth
Regie: Jörgen Tjon a Fong
Producent:  Van Engelenburg Theaterproducties

Share This