DE KLEINE KAPITEIN

De verhalen van Paul Biegel gebundeld in de avontuurlijkste voorstelling ooit.

De Kleine Kapitein gaat over een jongen die op zoek gaat naar het Eiland van Groot en Groei, samen met zijn vrienden dikke druif, bange Toontje en Marinka. Een grijze schipper vertelt hoe ooit een kleine kapitein een boot heeft gemaakt van alle spullen die hij vond: de Nooitlek. Hij begint een boot te maken van alles wat er tijdens de storm is aangespoeld: stukken hout, een kist, een stuk van een bed, een oude emmer. De kinderen gaan hem helpen. Dit is het begin van een groot avontuur.

De Kleine Kapitein is een spannende familievoorstelling voor iedereen vanaf zes jaar naar de gelijknamige boeken van Paul Biegel in een bewerking van Tom Sijtsma. In deze voorstelling met muziek van Händel komen de avonturen van De kleine kapitein en zijn maatjes op hun boot de Nooitlek, tot leven.

De voorstelling speelde 3 seizoenen: 206-2007-2008 en 2014-2015.

Artistiek team
Regie: Bruun Kuijt Script: Tom Sijtsma Muziek: Händel/Arends Arrangementen: Fons Merkies

Producent: Henrike van Engelenburg

Crew in 2006
Spel: Frits Lambrechts/Rob van de Meeberg (grijze Schipper), Maarten Heijmans/Teun Plantinga (bange Toontje), Herman Bolten/Michel Sorbach (dikke Druif), Alexandra Alphenaar/Dominique (Marinka), Hugo Konings/Pepijn van Halderen (kleine Kapitein)
Muziek: Andre Arends

Crew in 2014
Spel: Michel Sorbach (grijze Schipper), Arjan Smit (kleine Kapitein), Alexandra Alphenaar/Sabine Krol (Marinka), Robbie Aldjufri (bange Toontje), Christian van Eijkelenburg (dikke Druif)
Muziek: Händel, bewerkt door Fons Merkies

Share This