
MyLoveLife
Naar een idee van Femme Hammer
MyLoveLife is dé interactieve klassenvoorstelling over liefde, seks en relaties. Een concept speciaal ontwikkeld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (alle niveaus, ook speciaal onderwijs). In de veilige omgeving van het klaslokaal geeft een regisseur spelopdrachten aan acteurs én leerlingen. Net als bij MeMedia is dat de basis voor de gespeelde scènes. De spelopdrachten zijn een opening tot een openhartig gesprek over liefde, seks en relaties.
De voorstelling loopt nog steeds. Klik voor meer informatie hier.
Hoe kom je er achter of iemand jou ook leuk vindt? Hoe ga je op een eerste date? En hoe vér ga je dan? Kun jij veilig praten over safe-sex? Waar liggen jouw grenzen en hoe bewaak je die?
Over de voorstelling:|
In de vertrouwde setting van de eigen klas of mentorwerkgroep wordt de leerlingen gevraagd om onder begeleiding van de acteurs met de scènes mee te spelen. Soms wordt een scène na bespreking herhaald en opnieuw en anders uitgespeeld. Het gedrag van de leerling staat centraal en de gevolgen van dat gedrag worden zichtbaar en dienen als uitgangspunt voor de scenes.
MyLoveLife staat voor: mijn leven is van mij, mijn leven is me lief, hoe ga ik veilig om met dat van mezelf en van de ander. De voorstelling onderscheidt zich van elke andere voorstelling over het thema seksualiteit, omdat het bij MyLoveLife ook écht over het eigen lovelife van de leerlingen gaat. Geen abstracte scenes, maar spelopdrachten op basis van waar het voor jouw leerlingen om gaat, wat er voor hen op dat moment toe doet. Improvisatie en terugspeeltheater lenen zich hier uitstekend voor. De werkvorm is gericht op het vertrekpunt dat er geen goede of foute manieren zijn – het gaat om jóuw manier en het inzicht daarin maakt weerbaar en sterk.
Net als bij MeMedia gaat ook MyLoveLife uit van het concept dat leerlingen de ruimte krijgen om direct mee te denken, te beslissen en te spelen in de voorstelling. De combinatie van voorbereidde spelopdrachten, een scherpe regisseur, improvisatie en deelname van de leerlingen, muziek, korte gesprekken en terugspeeltheater zorgt voor een goed gefundeerd en afwisselend programma, dat uitnodigt tot reflectie en gesprekken met elkaar. Én: hoe scoren jouw leerlingen op de Veilig-Vrijen -Quiz?
Uitvoerend producent: Martijn Loerakker
