Papa was a rolling… Nobody

In Papa was a rolling… Nobody rekent een dochter op een feestelijke wijze af met het verlies van haar vader. In al haar onmacht probeert ze verdriet om te buigen naar vreugde. Een knallende muziekavond, die het vieren van het leven afdwingt.

Joy Wielkens groeide op zonder vader. Hij wilde er niet voor haar zijn. Op jonge leeftijd werd ze daardoor geconfronteerd met thema’s als: een eenoudergezin, achterstelling en vooroordelen.
Voor Papa was a rolling… Nobody liet ze zich inspireren door soul, funk, en de roerige jaren 70. De tijd waarin haar ouders jong waren en keuzes maakten die bepalend zouden zijn voor haar verdere leven.
Het is tijd voor de afrekening!

Joy Wielkens is sinds september 2010 het gezicht van het Bijlmer Parktheater als Artist in
Residence (AIR).
Papa was a rolling… Nobody is haar derde solovoorstelling. Eerder maakte ze de solovoorstellingen; SNEEUW en NEGRA.

Mede mogelijk gemaakt door: Amsterdam Fonds voor de Kunsten, ING Personeelsfonds, Fonds Podiumkunsten en KF Heinfonds.

Tekst & Spel: Joy Wielkens
Regie: Milone Reigman
Muziek: Vladimir Spisiak en band

De pers over Papa was a Rollin’..Nobody:
‘Joy overtuigt met indrukwekkende performance’.
‘Haar timbre fascineert, dictie, tempowisselingen en mimiek vallen samen in een ontroerende presentatie’.
‘Wat haar bijzonder maakt is haar theatertalent dat ze ook nog durft in te zetten voor moeilijke thema’s uit het leven van nieuwe Nederlanders.’
‘Wat een talent! Ze heeft het publiek alle hoeken van de zaal laten zien. Wat kan ze prachtig zingen, acteren en vertellen’.

(Veluweland.nl, Oerdigitaalvrouwenblad.com, Jacques Vriens)

De pers over Negra
‘Wielkens is van alle markten thuis: ze zingt de sterren van de hemel, is een indrukwekkende verhalenvertelster, actrice én ze danst alsof ze nooit heeft stilgestaan’.
(Cultuurbewust.nl)
‘ ..meeslepend verhaal met veel passie..de nummers met een Braziliaanse klank zorgen ervoor dat je dit verhaal echt beleeft’.
(Theaterliefhebbers.nl)
‘Joy Wielkens is gezegend met een warm stemgeluid. Een stem die je doet wegdromen naar de warme streken van Zuid-Amerika waar muziek zoveel betekent en nog iets zegt over de ware aard en de ziel van de vertolker’.
(Onstage.nl)

De première was op vrijdag 7 oktober 2011 in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam.

Share This